Er staan wel een miljard koolhydraatarme recepten online, maar soms wil je gewoon dat gevoel van een echt kookboek in je handen, en liefst een koolhydraatarm kookboek. Maar wat is nu het beste koolhydraatarm kookboek?

En als je gewend bent om je recepten online te verzamelen missen kookboeken misschien wel de beoordelingen en reacties van gebruikers die je gewend bent! Dus besloot ik om deze beste koolhydraatarme koekboek review samen te stellen.

Elk van de opties op deze lijst met koolhydraatarme kookboeken zijn ook geweldige cadeaus voor diegenen die pas beginnen met een koolhydraatarm dieet (we herinneren ons allemaal hoe overweldigend dat kan zijn!). Ze zitten vol met tips, trucs, maaltijdplannen en boodschappenlijstjes om je op weg te helpen.

Hier is mijn keuze voor de beste koolhydraatarme kookboeken, als ik je favoriet heb gemist laat het me dan weten in de reacties onderaan!

Top 12 Koolhydraatarme kookboeken

1.Gewoon koolhydraatarm

gewoon_koolhydraatarm

Dit koolhydraatarm kookboek is een compilatie van recepten van het populaire foodblog koolhydraatarmrecept.nl. Het is hun 2de kookboek en als je er maar één van de twee zou kopen zou ik voor dit gaan.

Het boek bevat meer dan 100 recepten voor gerechten die voor iedereen makkelijk te maken zijn en met ingrediënten die bijna overal makkelijk verkrijgbaar zijn. En als je even helemaal niet meer weet wat je moet eten staan er ook nog eens enkele handige weekmenu’s in om direct te beginnen met koolhydraatarm koken.

Een heel duidelijk boek met voorin een goede uitleg over koolhydraatarm eten maar met een nadruk op lekker eten, zodat je kunt genieten en toch gezonder eet en afvalt.

2. Lekker en Makkelijk koolhydraatarm

Voor degenen die vooral snel klaar willen zijn in de keuken is het boek Lekker & makkelijk koolhydraatarm ideaal.

In dit boek staan ruim 120 lekkere en makkelijke koolhydraatarme recepten. Bovendien staat bij elk gerecht staat het aantal koolhydraten vermeld wat erg handig is.

3. 500 koolhydraatarme gerechten

Als je nieuw bent in de koolhydraatarme levensstijl is het 500 koolhydraatarme gerechten kookboek een geweldig boek om je reis te beginnen. De recepten zijn eenvoudig en gemakkelijk te volgen ongeacht je kookervaring en zonder heel veel tijd te door te brengen in de keuken.

Zelfs als je al een tijdje koolhydraatarm eet kan het boek wat nieuwe inspiratie bieden door enkele nieuwe gerechten in je gebruikelijke repertoire te integreren.

Dit boek bevat een uitgebreide verzameling recepten voor ontbijt, lunch, diner, snacks en zelfs desserts. Met maar liefst 500 recepten zal dit boek lang het lang volhouden in je keuken.

4. Het keto dieet compleet

Dit boek is perfect voor Keto-dieet beginners. Het is gemaakt door een professionele chef-kok en is niet voor niets de bestseller op Amazon. Het heeft alles wat je nodig hebt om met het keto dieet op gang te komen, inclusief 75 eenvoudige recepten, handige schema’s en een 14-daags maaltijdplan.

5. Keto in 5

Dit boek van Jen Fisch van KetoInTheCity.com is perfect voor degenen die denken dat ze niet kunnen koken. Het boek bestaat uit 130 recepten die allemaal slechts vijf ingrediënten bevatten, en je krijgt er ook alle voedingsinformatie bij, inclusief de macro’s.

6. Eet beter in 28 dagen

“Geen pillen meer, maar paprika”. Dat is de strijdkreet van huisarts Tamara de Weijer, oprichter van de vereniging Arts en Leefstijl (www.artsenleefstijl.nl). In haar boek “Eet beter in 28 dagen onderstreept ze het belang van gezond eten, beweging en ontspanning. Het effect van een goede leefstijl op onze gezondheid is groot en iedereen kan hiermee aan de slag.

Het boek bevat een volledig programma om koolhydraatarm te leren eten en koken en is zo gemaakt dat het gemakkelijk is om vol te houden en aan te passen aan jouw voorkeuren.

7. 365 koolhydraatarme recepten

365 koolhydraatarme gerechten van Nicola Graimes bevat 365 koolhydraatarme recepten die zeker niet alleen jezelf maar ook het hele gezin zullen plezieren.

In dit kookboek vind je heerlijke en gevarieerde opties en bij elk recept wordt vermeld voor hoeveel personen het is alsook de hoeveelheid koolhydraten per persoon en wat er bij past. Dit kookboek is dus perfect voor iedereen die gezonder begint te eten.

8. Minibijbel koolhydraatarme gerechten

Meer dan 150 mooie, aantrekkelijke recepten om af te vallen en gezond te blijven. Er staan zelfs veel feestelijke gerechtjes in. Bij elk recept staat een overzicht van de voedingswaarde zoals bijvoorbeeld hoeveel gram koolhydraten het gerecht per portie bevat. Dat is belangrijk want niet alle recepten zijn zo koolhydraatarm als gesuggereerd wordt. Het is echter wel zeer duidelijk als dit zo is!

De inleiding behandelt de theorie achter een koolhydraatarm dieet en geeft een overzicht van diverse ingrediënten en kookmethoden. Beginners zullen zeker wat hebben aan deze informatie.

In één oogopslag zie je het koolhydraatgehalte en de glycemische index van veel alledaagse producten en bovendien krijg je nuttig advies over de voedingsstoffen die je nodig hebt voor een goede gezondheid. Je krijgt ook praktische tips over hoe je een koolhydraatarme levensstijl het makkelijkst kan volhouden.

9. Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk

Tim Noakes is een professor in bewegings- en sportwetenschap aan de universiteit van Kaapstad, Zuid-Afrika en is een van ‘s werelds toonaangevende experts op het gebied van koolhydraatarm en vetrijk dieet (of Banting, zoals het in Zuid-Afrika wordt genoemd, naar William Banting). Hij heeft meer dan 70 marathons en ultramarathons gelopen, at een ‘gezond’ dieet, en ontwikkelde nog steeds diabetes type 2.

In ‘Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk’ leggt professor Noakes, samen met een chef-kok en een voedingsdeskundige uit hoe we weer kunnen gaan eten wat goed voor ons is: vetrijk, koolhydraatarm en suikervrij. Geen voorverpakte troep maar veel groenten, vlees, vis, kaas, noten en vet. Want vet is lekker en geeft langdurig energie. Koolhydraten verzadigen je hongergevoel niet, ze stimuleren het juist.

Met de praktische tips en smaakvolle, robuuste recepten in “Koolhydraatarm, suikervrij, vetarm” kom je van je suiker- en koolhydraatverslaving af. Zo helpt dit boek je op weg naar een gezonder en energieker leven door gewoon weer écht te eten.

10. De complete koolhydraatarme keuken

De complete koolhydraatarme keuken is de beste bron voor iedereen die nu en voor nog vele jaren betere koolhydraatarme gerechten wilt klaarmaken. Het is een boek dat je de basisbeginselen leert waarmee je elk gerecht heerlijk kan maken door klassieke smaakcombinaties, basistechnieken en betaalbare, gemakkelijk toegankelijke ingrediënten aan te leren.

Koolhydraatarm eten is momenteel in, maar dit is geen boek dat de eettrends van ‘dit moment’ volgt. Het is een boek boordevol lessen die een leven lang meegaan. En elk recept is koolhydraatarm.

Deze tijdloze en uitgebreide gids voor goed koken en gezond eten toont klassieke smaakcombinaties, onfeilbare methoden om het beste uit alle ingrediënten te halen en voedingsmiddelen die bijdragen aan een goede gezondheid voor het leven.

Het boek bestaat uit 300 koolhydraatarme recepten, 20-40 kooklessen, meer dan 120 kleurenfoto’s en kort en bondig voedingsadvies.

11. Super eten voor superkinderen

Er is zoveel voedingsadvies, en veel ervan is tegenstrijdig waardoor het voor drukke ouders moeilijk kan zijn om dit allemaal te begrijpen. Daarom ging het team van Tim Noakes Na hun fenomenale succes met ‘Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk’ de manier waarop we onze kinderen voeden opnieuw bekijken. Het resultaat is Supereten voor superkinderen.

Het boek daagt vele diepgewortelde voedingsovertuigingen uit en pleit voor een echte voeding voor kinderen dat weinig suiker en geraffineerde koolhydraten bevat. Hun advies wordt stevig onderbouwd door een kritische, wetenschappelijke ondervraging van de kindervoedingsindustrie.

Door de nieuwste wetenschappelijke gegevens te combineren met eenvoudige, heerlijke recepten voor het hele gezin laat Supereten voor Superkinderen duidelijk zien hoe je je kinderen de best mogelijke voeding kunt geven om hen te helpen gezond en gelukkig op te groeien. Duidelijke, bewezen richtlijnen

12. Het Ultieme Low Carb Kookboek

Als je op zoek bent naar vernieuwende gerechten die koolhydraatarm zijn, dan is dit boek van Jane Faerber van mycopenhagenkitchen.com echt een aanrader. Heerlijke gerechten, smaakvol én koolhydraatarm! Je vindt er ook leuke alternatieven voor brood en voor snoep in.

Koolhydraatarm en vetrijke voeding kent in de Scandinavische landen een grote populariteit en heeft zich daar bewezen als gezonde levensstijl. Hoe de methode werkt en waarom vet alles behalve slecht is wordt vooraan in het boek eerst uitgelegd en daarna vind je 100 smakelijke recepten voor het ontbijt, de lunch en het avondeten.

Zo vind je bijvoorbeeld de koolhydraatarme versies van pizza’s, burgers en quiche. Maar ook speciale gerechten, denk bijvoorbeeld aan kip met romige pindasaus of zalm met een laagje feta, gezonde brownies met paranoten of panna cotta met mangogelei.

Zijn er volgens jou nog boeken die in dit rijtje thuis horen? Laat het hieronder weten in de comments.

Plaats een reactie